-->

19.03.15

Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи

Голова Комітету звернувся до урядовців з проханням надати роз'яснення стосовно застосування Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення"
Голова Комітету Верховної Ради Україниз питань екологічної політики,природокористування та ліквідації наслідківЧорнобильської катастрофи Томенко Микола Володимирович звернувся до Міністра соціальноїполітики України Розенка П.В. та Голови правління Пенсійного фонду України Зарудного О.Б. з проханням надати роз’яснення стосовнозастосування Закону України "Про внесеннязмін до деяких законодавчих актів України щодопенсійного забезпечення" в частині внесеннязмін до статті 58 Закону України "Про статус ісоціальний захист громадян, які постраждаливнаслідок Чорнобильської катастрофи", зокрема, положення "після звільнення з роботи виплатапенсії відповідно до цього Закону поновлюється".

Чи це означає, що виплата раніше призначених пенсій поновлюється у встановлених відповідно до законодавства розмірах у момент їх призначення? Яким чином буде повернуто 15% пенсії працюючим пенсіонерам? Питання реалізації положень стосовно порядку поновлення виплати пенсії після звільнення з роботи відповідно до Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення", який набирає чинності з 1 квітня 2015 року, порушується у зверненнях працівників Чорнобильської АЕС та зони відчуження, учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, в тому числі, які працюють на посадах державних службовців. Адже у період роботи їм пропонується виплачувати пенсії у розмірі 85% або не виплачувати зовсім. На сьогодні більше 40% висококваліфікованих спеціалістів - працівників Чорнобильської АЕС та зони відчуження відносяться до категорії працюючих пенсіонерів.

Відповідь Голова Комітету просить надати терміново, до набрання чинності цим Законом.

Немає коментарів:

Дописати коментар