-->

07.04.15

На Житомирщині зібрали колекцію чорнобильських тварин-мутантів

Як стало відомо Інтернет-порталу Рупор Житомира, 72-річний київський генетик В’ячеслав Коновалов зібрав колекцію чорнобильських тварин-мутантів. Частину експонатів чоловік тримає в Інституті генетики у селі Чубинське Бориспільського району на Київщині. Іще 50 мутантів закопав у лісах Житомирщини поблизу ферм, в яких знаходив потвор. 

- Я з 1967 року робив експерименти з клітинами тварин-мутантів на кафедрі генетики Київського університету, розповідає В’ячеслав Сергійович. – Дослідження зацікавили військових. У 1980-х почалися секретні експерименти на замовлення Міноборони. Ми опромінювали радіацією лабораторних мишей і пацюків. Через деякий час тварини перетворилися на мутантів.

Разом із групою науковців Коновалова відправили в Чорнобильську зону читати лекції – заспокоювати людей.

- Згодом я покинув столичний університет і переїхав у Житомир. Там очолив кафедру сільськогосподарського інституту. Був травень 1986-го, майже в кожному селі щодня народжувалися мутанти. Першим побачив двоголове порося. Законсервував його в скляній банці з формальдегідом. Народжених потвор селяни спалювали. Я налагодив зв’язки із сільськими ветеринарами. Було лоша із вісьма ніжками, корова з чотирма рогами, поросята «сіамські близнюки», гуска із чотирма лапами, двоголове теля. 

Із пластикових коробок Коновалов виймає двох поросят, загорнутих у білі ганчірки: одне має вісім ніг, в іншому внутрішні органи вивернуті назовні. 

- А ось цей хлопчик народився в Бердичеві, показує мумію 6-місячного плоду дитини завбільшки з долоню. – Його мама була змушена зробити аборт. Жінка працювала на шкіряному заводі, де багато хімії, у неї почався страшний токсикоз. Після операції плід важив 500 грамів. Я обробив його спиртом, підсушив. У формаліні він зменшився у сім разів. Знаєте, я не залізний. Адаптації до таких речей немає. Це страшно. 

за матеріалами газети «Замок Володарів» 

Немає коментарів:

Дописати коментар