-->

16.04.15

На Волині говорили про подолання наслідків аварії на ЧАЕС

Експерти Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного півмісяця цікавляться волинським досвідом, що стосується подолання наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Зустріч на цю тему з першим заступником голови облдержадміністрації Сергієм Кудрявцевим відбулася 15 квітня.

Під час зустрічі говорили про те, що досвід аварії на ЧАЕС, а також на атомної електростанції на Фукусімі говорить про те, що такі надзвичайні ситуації можуть бути не останніми. Тож варто вивчати досвід, аби бути готовим до ліквідації наслідків.

Зокрема, гостям розповіли про програму гуманітарної допомоги і реабілітації у Волинській області, яка діяла тут із 2010 року в співпраці з Червоним Хрестом. Обласній клінічній лікарні передали у безкоштовну оренду пересувну діагностичну лабораторію. І в такий спосіб обстежували стан здоров’я населення «чорнобильських» районів.

У склад бригади входили ендокринолог, лікарі УЗД, лаборанти. Їхнє завдання полягало в своєчасному виявленні захворювання щитоподібної залози.

Так, у рамках дії програми вдалося обстежити понад 42 тисячі волинян. Захворювання щитоподібної залози виявили в 7,8 тисячі осіб.

Також гості говорили про досвід аварії на Фукусімі. Разом із тим зазначили, що Україна та Японія перебувають у різних умовах. Якщо українські села перебувають у складній фінансовій ситуації і потребують фінансової підтримки міжнародних організацій, то в Японії мали фінансову можливість швидше мобілізуватися і вчасно проводити роботу з подолання наслідків.

«Ми вдячні, що міжнародні організації з розумінням ставляться до проблеми аварії на ЧАЕС… Ні Україна, ні Волинська область, зокрема, не впоралися би самостійно з нею без допомоги міжнародної спільноти», – говорив перший заступник голови ОДА Сергій Кудрявцев.

Немає коментарів:

Дописати коментар