-->

21.05.15

До зони відчуження навколо ЧАЕС не надійшло 137 млн грн - мінекології

Міністерство екології і природних ресурсів України заявляє про недофінансування Чорнобильської зони відчуження в минулому році на 137 млн грн у зв'язку з проблемами перерахування коштів у казначействі.

Про це повідомив міністр екології Ігор Шевченко під час представлення нового голови Держагентства з управління зоною відчуження Юрія Антипова, пише "Радіо "Свобода".

"Відбулися незрозумілі махінації в кінці року у казначействі і 137 мільйонів, які були призначені саме для забезпечення діяльності Чорнобильської зони, якимось чином на якихось там рахунках були загублені", – зазначив Шевченко.

Зі слів міністра, наразі відбуваються переговори із Міністерством фінансів для внесення змін до бюджету і передачі цих коштів ЧАЕС і зоні відчуження.

За інформацією видання, Шевченко також відзначив, що головною метою нового голови Держагенства з управління зоною відчуження є організація Чорнобильського біосферного заповідника. Міністр розповів, що зона суворого контролю скоротиться до 10 км навколо Чорнобильської АЕС. Територію навколо планують використовувати для наукових досліджень.

"Основне завдання – це реформування зони відчуження у зону відродження. Просто так туди ніхто нікого пускати не буде. Але якщо природа сама відновлюється, то нам також треба думати про відродження цієї території", – сказав Шевченко.

Нагадаємо, як повідомляло Мінекології, зона відчуження навколо Чорнобильскої АЕС скорочуватися не буде, але частина цієї території набуде іншого правового статусу та стане заповідником.

Немає коментарів:

Дописати коментар