-->

16.07.15

Мінсоцполітики втратило 15 мільйонів на закупівлях харчів для дітей-чорнобильців

Держфінінспеція знайшла порушень на 15,03 млн грн. на закупівлях Міністерства соціальної політики послуг з харчування дітей, потерпілих від Чорнобильської катастрофи у 2014 році. Про це йдеться у постанові Окружного адмінсуду м.Києва.

ДФІ виявила завищення в актах надання послуг, а також ненадання послуг при тому, що Мінсоцполітики їх оплачувало.

Зокрема, ТОВ «Візит» у травні 2014 року не організувало харчування дітей у 107 навчальних закладах. Однак всупереч договору та чинному законодавству Мінсоцполітики не стягнуло з фірми «Візит» 13,24 млн грн. штрафних санкцій.

TOB «Готельно-ресторанний комплекс «Ріко» аналогічно не надав у травні 2014 року послуги харчування дітей на 578 тис грн., а гроші йому було сплачено.

Мінсоцполітики намагалося скасувати через суд вимогу ДФІ про усунення порушень, але у позові йому відмовили.

Суд зазначив, що вимога ДФІ стосується усунення порушень лише в частині допущених порушень законодавства, але не примусового стягнення збитків. Такі збитки відшкодовуються у добровільному порядку або за зверненням ДФІ до суду з відповідним позовом. В адмінсуді може оскарджуватись тільки рішення, що породжує права чи обов’язки для позивача. Інспекція у своїй вимозі вказала на розмір збитків. Правильність їх обчислення перевіряє суд, який розглядає цей позов за звернення ДФІ, а не підконтрольної установи про визнання вимоги протиправною. Відтак суд у позові Мінсоцполітики повністю відмовив.

Немає коментарів:

Дописати коментар