-->

03.07.15

У Лубнах з візитом побував заступник Міністра соціальної політики

Питання соціального захисту населення перебувають під постійним контролем органів влади міста. Проте, на жаль, дуже часто розв’язання таких проблем залежить від саме від рішень Уряду України. Тож, Лубенська міська рада неодноразово зверталася до високопосадовців із запрошеннями відвідати місто. І ось, 3 липня, в Лубнах з робочим візитом побував заступник Міністра соціальної політики України Віктор Іванкевич. З ним зустрічався секретар міської ради Іван Карпець.

До розмови також долучилися директор обласного Центру зайнятості населення Катерина Клавдієва, начальник управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Лубенської міської ради Віктор Щербак та інші відповідальні особи.

Розмова, в першу чергу, стосувалася практичних питань соціального захисту населення. Зокрема розв’язання найболючішої для нашого міста проблеми пенсійних та соціальних виплат ліквідаторам аварії на Чорнобильській АС. Є певні питання та проблеми при нарахуванні населенню субсидій на житлово-комунальні послуги, тощо.

09.10.2014 набрала чинності Постанова Кабінету Міністрів України від 01 жовтня 2014 р. № 491 «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження», згідно з якою АТ «Ощадбанк» визначено єдиним уповноваженим банком на реалізацію Державної цільової економічної програми енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива на 2010-2015 роки в частині «стимулювання населення до впровадження енергоефективних заходів шляхом відшкодування частини тіла кредиту, залученого на придбання котлів з використанням будь-яких видів палива та енергії (за винятком природного газу)». Проте, реалізація цього проекту на місцях теж зіштовхнулася з певними труднощами, які можуть бути врегульовані лише на урядовому рівні.

Тож, про все, що турбує органи виконавчої влади на місцях і розповіли заступнику міністра соціальної політики. Віктор Іванкевич в свою чергу пообіцяв сприяти вирішенню всіх проблемних питань та якнайшвидше озвучити їх на найвищому рівні.

Після закінчення цієї розмови про свої проблеми та вимоги до уряду розповіли голови міських осередків ліквідаторів аварії на ЧАЕС Віктор Виноградов та Анатолій Юрченко. Тож, будемо сподіватися, що зустріч в Лубнах матиме позитивний результат та сприятиме ефективному вирішенню проблемних питань соціального захисту населення.





Немає коментарів:

Дописати коментар