-->

02.08.15

На ЧАЕС з'єднали дві частини нової арки

На Чорнобильській АЕС над реактором скріпили дві частини нової захисної арки

Захисне укриття скріпили по конструкції і налаштовують болти для їх закріплення.

На Чорнобильській атомній електростанції з'єднали 2 частини нової арки 110 м заввишки, якою планують накрити зруйнований 4-ий енергоблок до кінця 2017 року. Про це повідомив сайт Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР).

Сталеву арку споруджують для захисту навколишнього середовища від радіоактивного випромінювання. Також вона забезпечить розбирання конструкцій блоку з переміщенням ядерних відходів.

За даними організації, роботи зі спорудження проходять вдало. Частини арки скріпили за допомогою 24 з'єднань по конструкції вагою у 28 тис. т. Також зараз налаштовують і скріплюють близько 1 тис. болтів для надійного закріплення арок, зазначили в ЄБРР.

"Це ще один важливий крок вперед, - повідомив директор організації з ядерної безпеки Вінс Новак. - Будівництво нового безпечного конфайнмента (об'єкт "Укриття", - ред.) наближається до завершення. Прогрес також помітний під час установки сталевої рами з допоміжними системами та обладнанням, потрібним для експлуатації об'єкта і розбирання конструкції реактора".
Европейский банк реконструкции и развития/Facebook

За даними організації, довжина арки - 165 м, а проліт - 260 м. Так як конструкція величезна, її будують з 2 частин. Об'єкт накриє реактор після з'єднання східної і західної частини арки.

Надалі на ЧАЕС встановлять складну систему вентиляції, яка захищатиме структуру від корозії впродовж 100 років. Також планують побудувати технологічну будівлю в якості майбутнього центру управління.


Немає коментарів:

Дописати коментар