-->

19.08.15

У Ромнах з’явилася ікона «Чорнобильський Спас»

Удень Преображення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, або, як його ще називають, Яблучний Спас, у чорнобильців Роменщини було ще й своє власне свято. Вони презентували та освятили ікону «Чорнобильський Спас».

Дійство розпочалося біля пам’ятного знаку воїнам-чорнобильцям, де з вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Сергій Салатун. Він побажав роменцям, щоб ті страшні події більше ніколи не повторювалися, а ікона дарувала здоров’я і оберігала ліквідаторів наслідків на Чорнобильській АЕС та їхні родини.

Власне про саму ікону розповів колишній чорнобилець Володимир Кущ. «На Чорнобильському Спасі зображені чорнобильці – живі й мертві, зображені з Богом, Суддею й Спасом. Бог рятує душі, чорнобильці – врятували землю й життя, дароване Господом. Фактично зображені на іконі люди – це божа людська рать. До цього ніколи людину з Богом на іконах не зображували. Лише тому, що чорнобильці заповідь Господню «не убий» виконали, чужої крові не пролили, а своєї не пошкодували, їм випала така честь», - зазначив ліквідатор.

Ініціатива написання ікони належить Всеукраїнській громадській організації «Союз Чорнобильців України» та соціально-екологічній партії «Союз. Чорнобиль. Україна». Для роменців вона була виготовлена за рахунок самих чорнобильців та меценатів. Освятили її у Вознесенській церкві, де вона надалі і буде знаходитися.


За повідомленням відділу з питань внутрішньої політики

Немає коментарів:

Дописати коментар