-->

12.12.15

Зустріч міського голови з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції

14 грудня о 13:00 у приміщенні Дніпропетровської міської ради (просп. Карла Маркса, 75А, зала департаменту охорони здоров’я, 3 поверх) відбудеться зустріч міського голови Бориса Філатова з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанціїз нагоди Дня вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. Про це повідомили в управлінні праці та соціального захисту населення Дніпропетровської міської ради. На захід запрошені 65 ліквідаторів, 15 з них будуть вручені подяки.

У місті діє Комплексна програма соціального захисту громадян м. Дніпропетровська, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2014-2016 роки, якою передбачено: надання адресної допомоги у розмірі 300 грн. на місяць на оплату житлово-комунальних послуг дружинам (чоловікам) померлих громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, смерть яких не пов’язана з ліквідацією наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.На сьогоднізазначеною пільгою користуються 260 вдів (вдівців);часткове відшкодування витрат у розмірі 2500 грн. Комунальному підприємству «Ритуальна служба» за надані послуги в похованні громадян, які постраждали в результаті Чорнобильської катастрофи.

З нагоди 29-ої річниці аварії на Чорнобильській АЕС надано: матеріальну допомогу 1тисячі 35 вдовам (вдівцям) померлих громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, по 1000 грн. З нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 1тисяча 151 ліквідатор отримаєна поштових відділах міста матеріальну допомогу по 950 грн.За кошти міського бюджету інваліди-чорнобильці забезпечуються мобільними засобами зв’язку, у разі відсутності технічних умов проведення лінійного телефонного зв’язку, із розрахунку 35 грн. на місяць. Зазначеною пільгою користуються 19 ліквідаторів.Операторами кабельних мереж інвалідам-чорнобильцям надається 50% знижки за користування кабельним телебаченням (1 та 2 пакети). П`ятий рік триває оздоровлення за рахунок коштів міського бюджету чорнобильців 1 та 2 категорій. Цього року оздоровлено 216 осіб.

У Дніпропетровську мешкають 6 тисяч 959 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

14 грудня відзначається День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Указ про відзначення цього дня підписав Президент України у 2006 році.



Немає коментарів:

Дописати коментар