-->

14.12.15

«Сьогодні забудемо про чорнобильців, післязавтра забудемо про воїнів АТО»

Після скандального початку відзначення Дня ліквідаторів аварії на ЧАЕС представники обласної влади привітали тих, хто рятував Україну від згубної радіації.

Голова Закарпатської ОДА Михайло Рівіс наголосив: «В нинішній скрутний час ми не повинні забувати тих, хто рятував нас від радіоактивного бруду. Якщо сьогодні ми забудемо учасників АТО, то завтра забудемо про афганців, а післязавтра – про воїнів АТО».

Керівник ГО «Союз Чорнобиль України» Закарпатської області Василь Угрин звернув увагу на те, що чорнобильцям уже зняли ряд виплат.

«Ми не проти, щоб в нас забирали гроші, які йдуть на утримання війська, але забирати медичне забезпечення не можна. Чорнобильці – це категорія, яка особливо потребує лікування», – наголосив Василь Угрин.

На зустрічі також наголосили на тому, що цьогорічний бюджет Ужгорода передбачає зниження фінансування медичних закладів, що обов’язково позначиться на обслуговуванні чорнобильців.

Голова фонду «Чорнобиль-категорія три» Сергій Бондарчук у коментарі 7dniv.info наголосив, що перед ліквідаторами у великому боргу – енергетична галузь, позаяк на ЧАЕС вироблялася саме електроенергія. У галузі є шалені кошти, проте вона повністю обходить увагою тих, хто віддав для неї своє здоров’я.

Немає коментарів:

Дописати коментар