-->

04.01.16

Опублікований Закон "Про Державний бюджет України на 2016 рік" містить цікаві цифри

З текстом Закону "Про Державний бюджет України на 2016 рік" вже можливо ознайомитись завантаживши два файли з офіційного сайту Верховної Ради України.

Не будучи фахівцем зрозуміти що-небудь в ньому досить складно, але при бажанні цілком можливо знайти деякі цікаві цифри. Найбільший інтерес у цьому документі представляє  -витрати ДержБюджету. Пропоную взяти до відома кілька цифр:

46  Виконання рішень судів на користь суддів - 10 000,0

259 Комплексне медико-санітарне забезпечення та лікування онкологічних захворювань із застосуванням високовартісних медичних технологій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи - 60 438,7

312  Міністерство соціальної політики України - 152 742 300,6

323 Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи - 1 919 662,5

487 Платежі на виконання рішень закордонних юрисдикційних органів, прийнятих за наслідками розгляду справ проти України - 640 824,8

523 Парламентський контроль за додержанням конституційних прав і свобод людини - 30 641,3

Перша цифра це номер рядка у викачаному документі на сторінці №3. Цікаво правда?

Можливо я погано шукав, або шукав не там де треба, але я не знайшов цифру на виконання рішень судів для громадян які не є суддями, або які не мають рішень "закордонних юрисдикційних органів, прийнятих за наслідками розгляду справ проти України"!

Нема ніякого сумниву, що судді значно більше піддаються порушенням їх прав чим, наприклад, чорнобильці. Але 10 мільонів проти 0 - це занадто. Виходить щоб мати надію отримати якісь гроші за рішенням судів України потрібно звертатись до Європейського суду?!

Цікавий також 523 рядок документу. Ви коли-небуть відчували на собі "контроль за додержанням конституційних прав і свобод людини" з боку нашого Парламенту? Певен, що ні, але тоді питання - куди підуть ті тридцять з великим гаком мільонів які отримає наш Парламент?!

Питань знайдеться ще більше якщо більш досконало вивчити Державний Бюджет на 2016, але мені і цих досить, щоб побачити відношення влади до своїх громадян.

Немає коментарів:

Дописати коментар