-->

18.01.16

Надання пільг окремим категоріям громадян в залежності від доходів у 2016 році

На пільги без змін можуть розраховувати інваліди війни, учасники бойових дій, особи, які постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи I-II категорії та сім’ї померлих інвалідів по ЧАЕС, ветерани військової служби, інваліди армії та деякі інші категорії.

Учасникам війни, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, дітям війни, багатодітним сім’ям, дітям-інвалідам по ЧАЕС, пенсіонерам, які працювали педагогічними, медичними та фармацевтичними працівниками, в бібліотеках та закладах культури пільги з оплати житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу, а також кошти за медичне обслуговування надаватимуться за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу.

Із 1.01.2016 року граничний розмір доходу, до якого застосовується податкова соціальна пільга, складає 1930 грн.

Для визначення права на отримання пільг, необхідно подати до управління соціального захисту населення (каб. №413) декларацію про доходи сім’ї пільговика. До декларації для оформлення житлово-комунальних пільг додаються такі документи:

- довідка про склад сім’ї;
- довідка про заробітну плату чоловіка і дружини за період із 01.07.2015 по 31.12.2015 року (для працюючих);
- ксерокопія трудової книжки чи розписка про її відсутність (для непрацюючих);
- довідка про стипендію за період із 01.07.2015 по 31.12.2015 року (для студентів);
- довідка з податкової служби - до якої групи єдиного податку належить платник (для підприємців).

Довідку про соціальні доходи, які особа отримує в УСЗН чи у УПФ, брати не потрібно, суму доходів вказати у декларації.

До складу сім’ї пільговика входять: чоловік-дружина, діти до 18-и років та непрацездатні батьки. До сукупного доходу сім’ї пільговика включається нарахована: пенсія, заробітна плата, грошове забезпечення, стипендія, дохід від підприємницької діяльності, соціальна допомога (крім частини допомоги при народженні дитини, виплата якої здійснюється одноразово). Звертатися необхідно тільки пільговикам працездатного віку або тим, до складу сім’ї яких входять працездатні особи. Особам пенсійного віку звертатися нема необхідності.

Немає коментарів:

Дописати коментар