-->

18.01.16

Удосконалено механізм забезпечення інвалідів автотранспортом

Удосконалено механізм забезпечення інвалідів автотранспортом, який передбачає безоплатну передачу увласність автомобіля після закінчення 10-річного строку експлуатації. Кабінет Міністрів прийняв постанову від 30грудня 2015 р. № 1149 «Про внесення змін до Порядку забезпечення інвалідів автомобілями».

Метою прийняття постанови є забезпечення соціальних гарантій держави шляхом удосконалення механізмузабезпечення інвалідів автотранспортом в Україні.

Відповідно до змін інваліду, законному представнику недієздатного інваліда чи дитини-інваліда автомобіль,виданий безоплатно чи на пільгових умовах, за їх бажанням може бути безоплатно переданий у власність післязакінчення 10-річного строку експлуатації. Після смерті інваліда, дитини-інваліда такий автомобіль може бутибезоплатно переданий у власність члену його (її) сім’ї (за бажанням такого члена сім’ї), який на час смертіінваліда був зареєстрований за місцем реєстрації інваліда, дитини-інваліда.

Також інваліду, законному представнику недієздатного інваліда чи дитини-інваліда за їх бажанням можебути безоплатно переданий у власність автомобіль, визнаний гуманітарною допомогою, яким інвалід бувзабезпечений через головне управління соціального захисту населення і користувався більше 10 років, зарішенням Мінсоцполітики.

Після смерті інваліда, дитини-інваліда автомобіль, визнаний гуманітарною допомогою, яким інвалід, дитина-інвалід були забезпечені через головне управління соціального захисту населення, за бажанням членів сімей,спадкоємців інвалідів передається їм у власність безоплатно за рішенням Мінсоцполітики. У разі відсутності членівсім’ї, спадкоємців або в разі небажання членів сім’ї, спадкоємців отримати автомобіль такий автомобільповертається головному управлінню соціального захисту населення.

Немає коментарів:

Дописати коментар