-->

20.02.16

Австрійці зустрілися з харківськими чорнобильцями

Представники австрійської екологічної організації «Глобаль 2000» та австрійські журналісти провели 19 лютого, зустріч із харківськими чорнобильцями.

Як повідомив менеджер організації Крістоф Отто, напередодні 30-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС вони хотіли б більше дізнатися про проблеми чорнобильців, дітей, у яких є онкологічні захворювання. За його словами, Австрія постійно бере участь у Європейських тижнях пам'яті «За майбутнє після Чорнобиля і Фукусіми», запрошує на них ліквідаторів аварії та постраждалих.

«Ми відвідуємо Україну вже 20 років і бачимо, що допомога чорнобильцям скорочується все більше. Ми ж, коли приїжджаємо до Харкова, хочемо оцінити ситуацію, щоб дати інформацію людям в Австрії, хочемо дізнатися і донести до австрійського суспільства реальний стан справ, щоб потім виробити план дій і надання допомоги», - зазначив Крістоф Отто.

Керівник проекту «Чорнобильська історична майстерня» Любов Негатіна повідомила, що цього року в Європейських тижнях пам'яті візьмуть участь понад 10 країн. За її словами, харківські ліквідатори знову вирушать до Європи, щоб привернути увагу людей до неприйняття використання атомної енергетики в майбутньому. Також там планується проведення виставки кращих робіт Міжнародної триєнале екологічного плакату «4-й Блок» за 20 років.

Як повідомив голова Харківської міської організації «Союз Чорнобиль» Анатолій Губарєв, до 30-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС також запланована ціла низка заходів місцевого рівня. Найближчим часом почнеться ремонт пам'ятника чорнобильцям у Молодіжному парку, готуються зустрічі з вдовами ліквідаторів, відвідування важкохворих колег, надання їм допомоги.

Немає коментарів:

Дописати коментар