-->

11.03.16

Співпраця України та Японії зробить ядерну енергетику безпечнішою - Президент у 5-у річницю трагедії «Фукусіми»

Президент Петро Порошенко направив листа Прем’єр-міністрові Японії Сіндзо Абе у зв’язку з 5-ю річницею від трагедії, що спіткала Японію внаслідок Великого східнояпонського землетрусу та аварії на атомній електростанції «Фукусіма-1».

Глава держави підкреслив, що українці, які 30 років тому пережили ядерну катастрофу в Чорнобилі, як ніхто розуміють та поділяють біль Японського народу. Петро Порошенко відзначив, що ці дві найжахливіші техногенні катастрофи сучасності об’єднали наші країни взаємною підтримкою.

«Ми глибоко вдячні Японії за постійну увагу та допомогу, спрямовану на перетворення Чорнобильської станції на безпечний об’єкт, і готові й надалі докладати зусилля для обміну досвідом у цій сфері», - наголошується у листі.

Президент зазначив, що співпраця між Україною та Японією, насамперед у рамках Спільного українсько-японського комітету з поліпшення післяаварійного реагування на надзвичайні ситуації на атомних електростанціях, зробить ядерну енергетику безпечнішою і буде важливим внеском у майбутнє людства.


Немає коментарів:

Дописати коментар