-->

11.04.16

Інформаційне повідомлення

Чорнобильці Харківщини зініціювали проведення науково-практичну конференцію з питань захисту Конституційних прав громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, яка відбудеться у місті Харкові за участю представників вищих навчальних закладів області у Національному університеті «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого»

В план заходів з підготовки та відзначення у Харківській області Року вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи з пропозиції Ініціативної групи з представлення інтересів та захисту Конституційних прав людини і громадянина, члена територіальної громади, утвореної на зборах громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (Протокол від 02.12.2015р.), був внесений пункт про проведення одноденної науково-практичної конференції з питань Конституційних прав громадян,
які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи у зв’язку з 25-ти річчям Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» №796-XII від 28.02.1991р. за участі представників вищих навчальних закладів області у Національному університеті «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого».

Мета конференції – аналіз ситуації щодо реалізації Конституційного права громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на охорону їх життя і здоров'я, повного відшкодування шкоди, нанесеної їх здоров’ю, а також навколо питань щодо виконання державою Україна своїх Конституційних обов’язків по відношенню до громадян України, які приймали участь у ліквідації техногенної катастрофи планетарного масштабу у зв’язку з аварією на Чорнобильській АЕС, а також які потерпіли від негативного радіаційного впливу, за 25 років дії вищезазначеного закону.

Програмою проведення конференції передбачена участь в її роботі чорнобильців, які виступатимуть з докладом, а також інших чорнобильців, які матимуть можливість бути присутніми на ній, як учасники.

Орієнтовно конференція відбудеться в один з днів з 11 по 15 квітня 2016 року. Про дату проведення конференції буде повідомлено додатково.

Чорнобильців, які бажають прийняти участь у роботі конференції, просимо надати заявку по визначеній формі до Оргкомітету:

1. Призвище, ім’я та по батькові
2. Назва громадської організації, посада
3. Контактний телефон
4. Електронна адреса, якщо мається

Вказану інформацію від бажаючих просимо направляти на електронну адресу представникам Оргкомітету до 31 березня 2016 року:

Подрядчиков Валентин Федорович: тел. 050-926-71-10, або
Дерев’янкін Микола Іванович (т. 095-205-43-76).

На конференцію необхідно прибути з посвідченням чорнобильця.

Немає коментарів:

Дописати коментар