-->

04.03.16

На ЧАЕС провели семінар для журналістів «В кадрі - ядерний об'єкт»

В рамках заходів, присвячених 30-й річниці Чорнобильської трагедії, 3 березня 2016 року на майданчику ЧАЕС провели навчальний семінар для молодих журналістів та студентів вишів медійного напрямку «В кадрі - ядерний об’єкт».

На семінарі юні працівники українських засобів масової інформації отримали знання про базову термінологію, що використовується на атомних електростанціях, а також про основні помилки та кліше журналістів, які пишуть на чорнобильські теми. Крім того, від спеціалістів відповідних підрозділів ЧАЕС молодь дізналася про правила відвідування об’єктів, що аналогічні ЧАЕС, правила фотографування та роботи із відеокамерами на режимних підприємствах, познайомилися з азами радіаційної безпеки, отримали пояснення щодо запитань, які їх цікавили.

В макетному залі ЧАЕС журналісти наочно побачили принципи роботи реактора, дізналися про основні етапи історії Чорнобильської АЕС, поточну ситуацію та майбутнє промислового майданчика, а також про міжнародні проекти, що реалізуються на ЧАЕС.

На оглядовому павільйоні та в зоні монтажу Арки юнаки та дівчата з цікавістю ознайомилися з інформацією про проект «Будівництво нового безпечного конфайнмента».

І на завершення візиту - після відвідування міста Прип’ять - учасники семінару зауважили, що подібні заходи надзвичайно корисні, вони підвищують грамотність робітників ЗМІ, а надто тому, що нове покоління журналістів народилося та виросло вже після аварії та знає про неї лише з розповідей. Подібні візити сприяють емоційному залученню медійників до чорнобильської проблематики та мотивують до створення матеріалів, що висвітлюють ситуацію на ЧАЕС та в зоні відчуження, - впевнені молоді спеціалісти-медійники.

На ЧАЕС провели семінар для журналістів «В кадрі - ядерний об'єкт»

Джерело chnpp.gov.ua 

Немає коментарів:

Дописати коментар