-->

22.04.16

У Коломиї видали книгу до 30-річчя Чорнобильської аварії (фото)

https://pp.vk.me/c626921/v626921767/56aa/dfUT8Ov7dOs.jpg
 «Чорнобиль. Коломийщина. Майдан. Війна 30-ті роковини», - книгу під такою назвою презентували у Коломиї. Це вже друге видання коломийських ліквідаторів аварії на ЧАЕС.


У виданні зібрані спогади чорнобильців про ті миті, які їм довелося пережити під час трагедії, про ліквідаторів аварії, про їхню волонтерську роботу, також зібрані вірші, присвячені тим, хто загинув внаслідок цієї катастрофи і тим, хто вижив та продовжує боротися за своє життя.

Опубліковані у книзі й фотографії з архіву життя і діяльності коломийських ліквідаторів аварії.

«26 квітня, у Міжнародний день пам’яті Чорнобиля, цілий світ згадує про тих, хто не вагаючись вступив 30 років тому у двобій з ядерним монстром», - зазначила журналіст Валентина Близнюк.

«Дякую, що живі, - каже голова міської громадської організації «Союз Чорнобиль України» Віктор Познік, - переглядаючи в думках прожиті роки і згадуючи ті миті, коли життя зводило з чорнобильцями, коли їм залишалося жити зовсім небагато, стає дуже важко і сумно. Але ми повинні продовжувати об’єднуватися, щоб допомагати потребуючим».

Близько п’ятисот ліквідаторів аварії й чорнобильців сьогодні проживає на Коломийщині. Вже два роки вони активно збирають волонтерську допомогу для потребуючих бійців АТО, чорнобильців і вимушених переселенців. Тонами відправляють одяг, побутову техніку, речі для дітей.

«З кожним роком даються взнаки наші хронічні хвороби і вік. Уже більше п’яти років нас абсолютно ніхто не фінансує. На одного чорнобильця держава виділяє 2 гривні на місяць на безкоштовні рецепти. Це просто неподобство і жах, що творять чиновники по відношенню до героїв-ліквідаторів, які врятували світ у 1986 році. Але є надія на Бога, на державу, на український народ, на своїх побратимів, які завжди поруч», - написав у передмові упорядник книги Віктор Познік.

https://pp.vk.me/c626921/v626921767/56b4/9XVNR_tZLP0.jpg

https://pp.vk.me/c626921/v626921767/56be/Q8XOl_h2TUU.jpg

Немає коментарів:

Дописати коментар