-->

10.04.16

Маркіян Камиш презенує книгу «Київ-86»

Після аварії на ЧАЕС у 1986 році – Київ ледь не спіткала доля Прип’яті. На ціле літо місто перетворилася у напівпорожню пустку з безлюдними вулицями і важеліли ядра абрикос, які ніхто не зривав – у місті нікому було їх зривати: не лишилося дітей, їх вивезли – подалі від лиха.

Ця книга – гарячий поцілунок літа в кинутому місті-мільйоннику за тридцять років після його відселення. Провідник, «сталкер», веде двох туристів до заповітної мети – кинутого Києва, який мріють побачити всі туристи на планеті, та дістатися до якого наважуються лише одиниці.
Довідка:

Маркіян Камиш – письменник, чорнобильський нелеґал. Його дебютний роман ‘«Оформляндія або прогулянка в Зону’», про нелеґальний чорнобильський туризм – схвально сприйнятий критиками і названий найсильнішим та найцікавішим дебютом 2015 року (Дзеркало Тижня, Літакцент). Всього за пів року після публікації – «Оформляндія» вийшла друком у Франції, у видавництві Flammarion.

У романі «Київ-86» змальована закинута столиця УРСР. Останні шість років автор досліджує Чорнобильську Зону у нелеґальному, «сталкерському» форматі. Він є одним з найдосвідченіших представників течії: сумарно провів за колючим дротом більше пів року життя та кілька місяців прожив у Прип’яті і найкраще знає, як писати про закинуте.

Немає коментарів:

Дописати коментар