-->

06.04.16

Депутати виділять кошти чорнобильцям, але менше, ніж ті просять

Сьогодні під стінами обласної ради відбувся мітинг чорнобильців, які вважають, що їм чинять перепони у встановленні сучасного рентген-апарату в Сумському обласному диспансері радіаційного захисту населення.

Депутат Віктор Дубінко з власної ініціативи прийшов до мітингувальників і намагався їм пояснити, що сума, яку просять чорнобильці на ремонт кабінету, де має бути встановлено новий рентген-апарат, м’яко кажучи, завищена. Він говорить, що на засіданні робочої групи, яка була створена для ретельного вивчення питання, було дано доручення проектувальникам і управлінню комунального будівництва оптимізувати витрати. Окрім того, з депутатами був згоден і обласний рентгенолог. Він надав чіткі й обґрунтовані рекомендації, яке обладнання необхідне для нормальної роботи кабінету.

«Якщо ці гроші, а мова йде про понад 1 млн., - говорить Віктор Дубінко, - були виділені особисто чорнобильцям, я б за це рішення голосував обома руками. Проте, я завжди стоятиму на сторожі цільового використання бюджетних коштів. Гроші, які вдасться зекономити на ремонті приміщення під рентген-апарат, будуть направлені на закупівлю медобладнання в реанімаційне відділення обласної лікарні – там рятують життя, у тому числі й чорнобильцям».

Після мітингу терміново зібралася постійна депутатська комісія обласної ради з питань розвитку сільських територій, соціального захисту населення, переміщених осіб, учасників АТО та членів їх сімей, охорони здоров’я, материнства та дитинства. На засіданні була також присутня голова бюджетної комісії Олена Сердюк.

Народні обранці обговорили наболіле питання, запропонували, враховуючи висновки робочої групи, зменшити витрати на ремонт кабінету до 500 тисяч грн. Оскільки, за словами Олени Сердюк, яка особисто виїжджала до диспансеру і ґрунтовно вивчила, на які цілі підуть кошти, в проект були закладені найдорожчі матеріали, меблі та певні види робіт, без яких можна обійтися.

Однак, ліквідатори аварії на ЧАЕС, які прийшли під стіни обласної ради, мають іншу думку. Своє бачення проблеми і прохання вони виклали у листі-зверненні, який передали очільнику обласних парламентарів.


Немає коментарів:

Дописати коментар