-->

02.04.16

Активісти-чорнобильці Красноградщини нагороджені грамотами обласної ради

В ході робочої поїздки до Красноградського району голова Харківської обласної ради Сергій Чернов зустрівся з активом районної організації ВОГI «Союз Чорнобиль України». 

У розмові з активістами чорнобильського руху, Сергій Чернов згадав, що вчора взяв участь зібранні ветеранських - Харківської обласної Ради організацій ветеранів України, Харківського обласного Союзу ветеранів Афганістану, Харківської обласної організації «Союз Чорнобиль України».

«Ми погодилися, що при Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області має бути радник – представник ветеранських організацій, який би регулярно брав участь у пленарних засіданнях сесії обласної ради та її постійних комісій. Також була запропонована ініціатива створити в обласній раді депутатську групу з ветеранів – чорнобильців, афганців, учасників АТО», - сказав голова обласної ради.

Крім того, Сергій Чернов повідомив, що обласна рада цього року, як і минулого, в рамках відповідної програми виділить 15 млн. грн для лікування та санаторно-курортного забезпечення інвалідів-чорнобильців. «Вже є відповідний проект рішення і його буде розглянуто 14 квітня на сесії обласної ради. Також в бюджеті буде закладено суму в розмірі 7,5 млн. грн на медичне стоматологічне обслуговування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС», - підкреслив він. 

У ході зустрічі Сергій Чернов вручив грамоти Харківської обласної ради активістам громадської організації «Союз Чорнобиль України».


Немає коментарів:

Дописати коментар