-->

10.05.16

"Чорнобильський набат" концерт Слави Героям

28 квітня 2016 року в залі Харківського Обласного організаційно-методичного театрально-концертного центру відбувся концерт Слави Героям – ліквідаторам наслідків Чорнобильської катастрофи з нагоди 30-ї річниці аварії на ЧАЕС.

Розпочався захід символічно троєкратним дзвоном, ніби безмовно передаючи усю тугу та біль, що завдала аварія на Чорнобильській АЕС.

Одразу, наче вторячи дзвону, твір «Чуєш брате мій» виконав Хор Великого академічного Слобожанського ансамблю пісні і танцю, художній керівник народний артист України Борис КОЛНОГУЗЕНКО, хормейстер Роман ПАСЄКА.

Чорнобиль – рана і руїна –

Ятриться болем тридцять літ…
Многостраждальна Україна!
Одна така на цілий світ.

Гуде чорнобильський набат,

В серцях відлунюється болем.

І журавлі летять до хат,

Сповитих пусткою і горем…

… Саме з таких рядків розпочався захід, і саме ці рядки стали червоною стрічкою, безмовним нагадуванням, яке протягом усього концерту виконавці передавали глядачам через свої пісні, танці та музичні твори.

В заході прийняли участь: оркестр народних інструментів училища культури (керівник Андрій Стрілець), камерний хор Харківського музичного училища ім. Лятошинського (керівник Ганна Савель’ева), колектив народного театру «Чудеса в решете» (керівник Наталія Устінова), колективи Харківського училища культури – вокальний ансамбль «Суцвіття» (керівник Олена Василєвська) і квартет бандуристок (керівник Світлана Ніколенко), солісти Катерина Ломінога, Ольга і Олександр Кварта, Олеся Кузьмінова, Яна Боброва, зразковий ансамбль танцю «Мрія» (керівники Людмила Бартош та Світлана Гончаренко), майстер пісочної анімації Оксана Горбань, ансамбль Харківського музичного училища ім. Лятошинського «Слобожаночка», скрипалька Ксенія Кот, духовий оркестр Харківського музичного училища ім. Лятошинського (керівник і диригент Володимир Бобров).

Зі словами вдячності та пошани перед усіма присутніми виступили заступник голови Харківської обласної ради Віктор Миколайович Коваленко, та голова Харківської обласної організації «Союз Чорнобиль України» Анатолій Іванович Віннік, що відзначили пам’ятними знаками найкращих ліквідаторів на ЧАЕС, та з нагоди 30-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС на сцену винесли квіти від Харківської обласної державної адміністрації.

Завершилось свято побажанням усім присутнім щастя, миру, злагоди та пам'яті про героїчний вчинок людей, що першими і в числі перших, ризикуючи життям, кинулись до реактора для боротьби з атомним спалахом.

Хай стане світ міцнішим у стократ,
Хай над землею небо чистим буде,
Чорнобиль – попередження, набат,
Його уроків людство не забуде!


Немає коментарів:

Дописати коментар