-->

29.05.16

Ректор ЖНАЕУ зустрівся з представниками французької асоціації «Допомога дітям Чорнобиля»

Уже 25 років благодійна французька асоціація «Допомога дітям Чорнобиля» («Accueil des Enfants de Tchernobyl») підтримує Україну: оздоровлює дітей, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, знайомить їх зі своєю культурою, організовує їх дозвілля.

Зокрема, щорічно до Франції на відпочинок їздить близько півсотні дітей з Житомирщини.

Нещодавно представники асоціації відвідали Житомир. У рамках свого візиту 23 травня побували на звітному концерті школи хореографічного мистецтва «Сонечко», якою керують Михайло та Тетяна Гузуни, а вже наступного дня – поспілкувалися з ректором Житомирського національного агроекологічного університету Олегом Скиданом.

На зустрічі, яка мала на меті обговорення подальших напрямків співпраці між ЖНАЕУ та благодійною організацією, були присутні президент та засновник асоціації «Допомога дітям Чорнобиля» Рене Фернбашер, екс-президент та засновник асоціації Галина Сютер-Кощук, представники асоціації – Клод Шерцер, Мішель Ашер та інші, а також проректор з наукової роботи та інноваційного розвитку Людмила Романчук, проректор з питань економічного розвитку та безпеки Юрій Демяненко, проректор з науково-педагогiчної роботи, соцiального та гуманiтарного розвитку Іван Мартинчук.

Олег Скидан провів гостям екскурсію центральним корпусом навчального закладу, розповів про історію університету, який днями святкував 94-річчя, про факультети і напрямки підготовки фахівців у аграрній, правовій та інших сферах.

Окремо відбулася зустріч та спілкування французів із науково-педагогічним складом ЖНАЕУ.
Відзначимо, що в агроекологічному університеті комплексно займаються вивченням та вирішенням проблем радіаційного забруднення територій, адже частина Житомирщини теж постраждала від катастрофи на атомній станції у Чорнобилі. Налагодження контактів і співпраця з благодійною організацією, якій теж небайдужа ця тема, дозволить більш якісно працювати в одному напрямку і залучати одне одного до проектів. 

Нагадаємо, що у квітні на базі ЖНАЕУ проводили Міжнародну науково-практичну конференцію «30 років Чорнобильської катастрофи. Актуальні проблеми, напрями їх вирішення», учасники якої обговорювали стан природного середовища та ефективність робіт із радіаційного захисту населення. 

Прес-служба Житомирського національного агроекологічного університету

Немає коментарів:

Дописати коментар