-->

01.11.16

Вхід до Верховної Ради заблокували чорнобильці-протестувальники (ВІДЕО)

Сьогодні, 1 листопада, будівлю Верховної Ради намагалися штурмувати люди, постраждалі в результаті аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Під час бунту у протестуючих виникла бійка з правоохоронцями, новину передає «Преса України».

Повідомляється, що учасники протесту заблокували в хід в будівлю парламенту, вимагаючи від народних обранців прийняти законопроект №4442. Йдеться про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». Зокрема, чорнобильці незадоволені пенсійним забезпеченням. Ініціаторами відповідного документа виступили народні депутати від Радикальної партії Олега Ляшка.

Слід зазначити, що в ході бунту протестуючі скандували різні гасла, вимагаючи виходу до народу спікера Верховної Ради Андрія Парубія. Крім того, чорнобильці висловили невдоволення у зв'язку з правлінням президента Петра Порошенка.


До слова, аналогічний мітинг біля стін Верховної Ради пройшов на початку вересня поточного року. Того разу ліквідатори аварії на ЧАЕС вимагали від влади виконання соціальних гарантій і виплати пільгових пенсій.

Немає коментарів:

Дописати коментар