-->

14.12.16

Ми спільно з громадськістю допомогаємо ліквідаторам аварії на ЧАЕС - Світлична/ Фоторепортаж

У Харкові пам'ять загиблих чорнобильців вшанували хвилиною мовчання

14 грудня керівництво області та міста, чорнобильці та представники громадськості поклали квіти до пам'ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи в Молодіжному парку.

«Ми підключили 17 громадських організацій для розробки обласної програми допомоги тим, хто постраждав від наслідків аварії. Програма включає в себе питання медичного обслуговування та санаторно-курортного лікування, а також передбачає виплату одноразової допомоги ліквідаторам аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Ми робимо все для того, щоб приділяти увагу цій категорії людей, особлива увага - лікуванню та стану здоров'я чорнобильців. Фінансування на реалізацію цієї програми прописано окремим рядком в обласному бюджеті», - повідомила Голова ХОДА Юлія Світлична.

За інформацією Юлії Світличної, на даний момент соціальну допомогу за державними програмами в Харківській області отримують близько 22 тисяч чорнобильців. На ці цілі щорічно виділяється близько 57 млн грн.

Довідка. 14 грудня 1986 р. був прийнятий в експлуатацію об'єкт «Укриття», який було зведено над 4-м блоком ЧАЕС. Роботи з ліквідації наслідків однієї з найбільших у світі техногенних катастроф тривали близько 260 днів, у них були задіяні 90 тисяч осіб. День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС був заснований у 2006 році та відзначається щорічно 14 грудня. 2016-й рік, 30-й після аварії на ЧАЕС, був оголошений Президентом України Петром Порошенком Роком пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи.



Нагадаємо, що у Комплексній програмі соціального захисту населення Харківської області на 2016-20 роки з нового року з'являться два нових пункти. Зокрема, в 2017 році можливість пройти санаторно-курортне лікування за рахунок обласного бюджету отримають чорнобильці другої категорії та діти, які постраждалі від аварії на ЧАЕС.Таке рішення прийнято на сесії Харківської облради 8 грудня.

Немає коментарів:

Дописати коментар