-->

11.01.17

Мінсоцполітики наполягає: Учасники АТО у Калуші в повній мірі отримали допомогу до 5 травня. ДОКУМЕНТ

Міністерство соціальної політики України відповіло калушанам, які вимагали усунути порушення прав учасників АТО на соціальний захист та дати їм змогу отримувати до 5 травня одноразову щорічну соціальну допомогу в розмірі п'яти мінімальних пенсій за віком.

Калуський Центр допомоги учасникам АТО сьогодні оприлюднив лист, який надійшов у відповідь на звернення до голови Верховної Ради України, прем’єр-міністра України та народного депутата України Віктора Шевченка щодо прав учасників АТО отримувати допомогу до 5 травня у значно більшому розмірі, аніж її наразі виплачують, пишуть ”Вікна”.

Нагадаємо, учасники бойових дій та інваліди війни із Калуша та району позиваються до місцевих органів соціального захисту щодо виплати їм у повній мірі одноразової грошової допомоги до 5 травня. Причиною судових позовів стала колізія у законодавстві. Управління соціального захисту Калуської міської ради виплатило учасникам бойових дій по 920 гривень, передбачених Постановою Кабміну. Водночас, Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» передбачає право учасників бойових дій на цей вид допомоги у значно більшому розмірі — 5650 гривень. Суд у Калуші став на бік учасників АТО.

Натомість у Міністерстві соціальної політики України повідомили, що відповідна виплата у 2016 році була здійснена відповідно до законодавства.

”Порядок надання соціальних гарантій та допомог є сферою компетенції Кабінету міністрів України, яку він реалізує через підзаконне регулювання.

Встановлені вищезазначеними постановами Кабінету Міністрі України розміри щорічної разової грошової допомоги у 2016 році визначені, виходячи із обсягу бюджетних призначень на цю мету, що є гарантією своєчасної та в повному обсязі виплати цієї допомоги ветеранам війни.

З врахуванням викладеного виплата у 2016 році щорічної разової грошової допомоги ветеранам війни до 5 травня у розмірах, встановлених Кабінетом Міністрів України, здійснена відповідно до законодавства”, — йдеться у листі.

Немає коментарів:

Дописати коментар