-->

25.01.17

Сумські УКРОПівці допомагають містянам судитися з газовиками

23 січня відбулося судове засідання за позовом інваліда-чорнобильця Олексія Дячука проти ПАТ «Сумигаз», у якому сумчанин просить суд визнати, що газовики порушили його права як споживача та нав’язують такі умови, які ставлять його у нерівне становище з іншими споживачами. 

У багатоповерхівці, де мешкає родина Дячуків, мали встановити загально будинковий лічильник. Однак мешканці виступили проти, адже кожен має право на встановлення індивідуального лічильника. З проханням встановити в його квартирі індивідуальний лічильник до «Сумигазу» звертався і Олексій Ананійович. Однак отримав відмови. А згодом із отриманої платіжки за газ дізнався, що йому як «покарання» встановили завищені норми споживання газу – 9,8 м3 на одну особу в місяць замість 4,4 м3. 



Для людини, яка витрачає всі кошти на ліки, це не просто проблема, а справжня трагедія. Олексій Дячук є ліквідатором аварії на ЧАЕС, має інвалідність і не може рухатися, тож відстояти його права у суді допомагає юридичний департамент Сумського УКРОПу.

Голова Сумської міської парторганізації УКРОПу Володимир Штейнінгер коментує: «На сьогоднішній день склалася така ситуація, що монополіст – приватна компанія Сумигаз – безконтрольно наживається на людях. Відчувши відсутність контролю з боку державних органів, вони нав’язують людям замість індивідуальних лічильників – загальнобудинкові. А ті, хто не згоден з цим, отримують платіжки з підвищеними більш ніж удвічі нормами споживання. Природно, ми в Партії УКРОП не могли залишитися осторонь, коли до нас звернулися обурені сумчани. Для них наша допомога – як остання соломинка в обставинах, що склалися, і ми, звичайно, простягнули руку допомоги. І будемо відстоювати інтереси людей до переможного кінця».




По матеріалам сайту http://sts.sumy.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар