-->

18.06.17

Уряд виділив кошти на Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак впевнений, що спрямування бюджетних коштів на здійснення заходів із забезпечення функціонування Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника - необхідний крок для перетворення зони відчуження на екологічно безпечну територію.

Про це він сказав, коментуючи ухвалену Урядом Постанову КМУ «Про внесення змін до пункту 3 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки екологічно безпечного стану в зонах відчуження і безумовного (обов’язкового) відселення».

Нагадаємо, що минулого року з метою збереження в природному стані найбільш типових природних комплексів Полісся, забезпечення підтримки та підвищення бар'єрної функції Чорнобильської зони відчуження та зони безумовного відселення, стабілізації гідрологічного режиму та реабілітації територій, забруднених радіонуклідами Указом Президента України було створено Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник. 

Він став однією із найбільших природоохоронних установ України, загальною площею 227 тисяч гектарів.

За словами Міністра, для забезпечення функціонування новоствореного заповідника Уряд ухвалив рішення виділити кошти у межах бюджетної програми «Підтримка екологічно-безпечного стану в зонах відчуження і безумовного (обов’язкового) відселення».

Ці кошти будуть направлені на оплату праці, комунальних послуг, придбання спеціалізованого обладнання та інвентарю.

Територія заповідника охоплює Іванківський і Поліський райони Київської області в межах зони відчуження і зони безумовного (обов'язкового) відселення.

Немає коментарів:

Дописати коментар