-->

08.07.17

Дві компанії отримали 5 га у Чорнобильській зоні для будівництва сонячних електростанцій

Державне агентство з управління Зоною відчуження на 49 років передало в оренду ТОВ «Екосолар Інвест» (Вінниця) і «Солар Чорнобиль» (Київ) земельні ділянки в Чорнобильській зоні площею 3,4 га і 1,7 га відповідно для будівництва сонячних електростанцій, інформує EcoTown.

Вінницька компанія користуватиметься бетонним майданчиком для автотранспорту в Чорнобилі, а «Солар Чорнобиль» – частиною бетонного майданчика біля споруди «розподільний пристрій 2-ої черги» в Прип'яті.

За даними Держагентства, «Екосолар Інвест» вже використовує українську сонячну електростанцію потужністю 3 МВт. Компанія належить належить Олександру Лабенському і Батімі Бабич (її син Дмитро раніше був депутатом Київської облради від «Партії регіонів» та очолював Державне управління охорони навколишнього природного середовища у Вінницькій області).

Щодо київської компанії, то за інформацією Держреєстру, її єдиним бенефіціаром є Євген Варягін – колишній керівник проектів по сонячним електростанціям компанії Activ Solar (підконтрольній братам Клюєвим). Разом з тим, «Солар Чорнобиль» є спільним проектом консорціуму «Enerparc AG - Батьківщина Енержі Груп».

Немає коментарів:

Дописати коментар