-->

18.01.18

Чорнобильські землі здають в оренду під сонячну електростанцію

Фонд державного майна України пропонує в оренду територію у місті Чорнобиль для розміщення сонячної електростанції

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "24 канал".

Площа для оренди – 60 тисяч м2 для розміщення фотоелектричної сонячної електростанції. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив перший заступник голови ФДМУ Дмитро Парфененко.

Майданчиком зацікавився інвестор, і відсьогодні протягом десяти робочих днів регіональне відділення Фонду державного майна по Київській області вивчає попит на цей об‘єкт – збирає заяви від інших потенційних орендарів. Якщо цих заяв буде дві і більше, регіональне відділення оголосить конкурс на право оренди, де переможця визначить розмір орендної плати, – пише Парфененко.

За інформацією Парфененка, термін оренди майданчика – 30 років. Він також зазначає, що це не перший проект з передачі територій Чорнобильської АЕС під розміщення "сонячних ферм" – у роботі фонду та його регіональних відділень є ще кілька подібних проектів на різних етапах реалізації.

Чиновник припускає, що розміщення сонячних електростанцій може бути єдиним варіантом використання забрудненої території ЧАЕС.

Відзначимо, що ця ідея загалом має хорошу підтримку. Раніше про бажання запустити сонячну електростанцію на території Чорнобильської АЕС, заявляв голова українсько-німецької компанії Solar Chernobyl Євген Варягін.

Немає коментарів:

Дописати коментар