-->

26.02.18

У Відродженні пропонують закріпити підвищення пенсій військовим пенсіонерам на законодавчому рівні

Перерахунок пенсій військовим пенсіонерам повинен бути врегульований на законодавчому рівні, одного рішення уряду недостатньо.

Про це під час ефіру на телеканалі Рада заявив перший заступник голови партії Відродження Володимир Пилипенко, коментуючи затверджену 21 лютого 2018 року урядом постанову Про перерахунок пенсій особам, звільненим з військової служби, та деяким іншим категоріям осіб.

Він нагадав, що законопроект про зміни у пенсійному забезпеченні військовослужбовців уряд обіцяє розробити вже понад рік, пише 112.ua.

– Не можна на рівні підзаконних актів вирішувати такі глобальні питання для держави, як пенсійне забезпечення, зокрема військових пенсіонерів. Інакше може вийти так, що новий уряд матиме іншу політику щодо військових пенсіонерів, і цю постанову можуть скасувати. Те, що досі не внесений законопроект про пенсійне забезпечення військовослужбовців, а ухвалюється підзаконний акт, може свідчити лише про те, що не всі положення цього законопроекту можуть сподобатися військовим пенсіонерам, – підкреслив Володимир Пилипенко.

І додав, що пенсіонери-військовослужбовці – не єдина категорія громадян, які чекають від уряду змін у пенсійному забезпеченні. Так, вже більше як рік Кабмін обіцяє провести перерахунок пенсій для ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

– Повинна бути чітко врегульована модель нарахування пенсій. Тому що у нас виходить, що якщо ліквідатор був строковиком, то у нього одна модель нарахування пенсії, а якщо ліквідатор був на військових зборах – інша. Таку дискримінацію необхідно припинити. Такої думки дотримуються омбудсмен і уповноважений з прав людини, – сказав Пилипенко.

Нагадаємо, депутатська група партія Відродження розробила законопроект №6292, яким пропонується збільшити розмір пенсійного забезпечення для постраждалих в результаті аварії на ЧАЕС і скасувати обмеження максимального розміру пенсії для чорнобильців.

Немає коментарів:

Дописати коментар