-->

24.02.18

Пенсійний фонд проти ліквідаторів чорнобильців

До Красноармійського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області, звернувся ліквідатор аварії на ЧАЕС 2 категорії, солдат строкової служби з заявою про призначення пенсії за віком 21.11.2017 року.

Не дочекавшись відповіді від пенсійного фонду, 23.02.2018 року звернувся з проханням повідомити про рішення. Те що він почув від працівника пенсійного фонду, було для нього новиною, в призначенні пенсії йому відмовлено, тому що він не є ліквідатором… 

Це йому повідомила працівниця фонду Іпатова Ірина Сергіївна, яка не згідна з архівною довідкою міністерства оборони республіки Білорусь. В довідці вказано, що військова частина в повному складі приймала участь в ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС з 03.05.1986 по 09.06.1987 року, а заявник з 03.05.1986 року по 20.01.1987 року.

Я вважаю, що працівники пенсійного фонду, не мають право визначати статус потерпілого тим паче, що були надані посвідчення ліквідатора аварії 2 категорії, архівна довідка та інші. Всім відомо, що є багато випадків знищення архівних документів, а що стосується солдат строковиків, так взагалі мало залишилось як документів, так і самих солдат. 

Доживши до 50 років, людина яка в 18 років була кинута в пекло Чорнобильської аварії, яка отримала непоправну шкоду своєму здоров’ю, стала не потрібна своїй державі і залишена на призволяще, сам на сам зі своїми хворобами, а робітники пенсійного фонду насміхаючись заявляють, що він не є ліквідатором, що своїми заявами підтверджують не правомірність своїх дій. 

В якій ще країні так можуть ставитися до своїх захисників?

Немає коментарів:

Дописати коментар