-->

17.04.18

17 квітня - день працівників пожежної охорони

11 жовтня 2013 року Президент України встановив нову дату святкування Дня працівників пожежної охорони. "Установити в Україні професійне свято – День пожежної охорони, який відзначати щорічно 17 квітня", – йдеться в указі. Тож українських вогнеборців вітаємо сьогодні.

Пожежники – передовий загін Державної служби з надзвичайних ситуацій. Цю професію обирають за покликом душі, свідомо, адже у вогонь насильно ніхто не піде. Рятуючи життя інших, можна загинути самому. Українські пожежники першими гасили Чорнобильський реактор, вони постійно задіяні в ліквідаціях наслідків інших серйозних надзвичайних ситуацій, як природного так і техногенного характеру. За статистичними даними, тільки від початку року в Україні сталося близько 18 тис. пожеж. Щоденно на цілодобовому чергуванні по всій Україні несуть службу близько 7,5 тисячі рятувальників та 2,5 тисячі одиниць спецтехніки, які здійснюють в середньому 1500 виїздів за добу. Один день роботи вогнеборців-рятувальників – це сотні ліквідованих пожеж, десятки врятованих життів, будівель та техніки, знешкоджених боєприпасів.

Щиро вітаємо криворізьких вогнеборців зі святом. Ваша професія об’єднує сильних духом, загартованих нелегкими випробуваннями, високопорядних людей. Ви присвятили себе боротьбі з вогнем та готові у будь-яку хвилину прийти на допомогу. Бажаємо міцного здоров'я та наснаги у вашій нелегкій роботі, щастя, і нехай Господь Бог оберігає Вас від усіх негараздів.

Немає коментарів:

Дописати коментар