-->

16.04.18

Подачки влади під 26 квітня «чорнобильцям» не потрібні,– Олещук

Люди, які справді постраждали від аварії на Чорнобильській АЕС, вимагають відновлення справедливості. Вони хочуть отримати те, на що вони мають право. Їм не потрібні різні «подачки» під 26 квітня.

Про це в ефірі інформаційно-аналітичного проекту «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK зазначив політолог Петро Олещук.

Під час брифінгу у ВРУ спікер парламенту Андрій Парубій заявив, що цього тижня народні депутати розглянуть питання щодо посилення соціального забезпечення «чорнобильців».

Уродженець Прип'яті політолог Петро Олещук зазначив, що «чорнобильці» уже давно вимагають від влади відновлення справедливості.

«Я сам народився у Прип’яті і я знаю чимало людей, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, тому ця проблема для мене не далека. А люди, із якими я спілкуюся, вони кажуть, що усі ці «подачки» їх не цікавлять. Їм важливо, щоби справедливо нараховувалися пенсії та інші соціальні виплати»,– розповів гість програми.

За словами Петра Олещука, нині у законодавстві Україні існують такі норми, що люди, які брали участь у ліквідації аварії на ЧАЕС безпосередньо 26 квітня, прирівнюються до учасників бойових дій, але довести це можна лише у суді.

«Тому зрозуміло, що це не для усіх доступно. Є й багато інших нюансів. Крім того, категорію «чорнобильців» роздули до величезних обсягів за рахунок зовсім випадкових людей. І це також потребує перевірки»,– наголосив Олещук.

Він додав, що сьогодні існує хитра система нарахування соціальних виплат «чорнобильцям», тому люди, які справді постраждали від аварії на ЧАЕС, вимагають відновлення справедливості.

«Вони хочуть отримати те, на що вони мають право. Ось це їх цікавить найбільше, а не акції під 26 квітня. Це зовсім несерйозно. Бо, якщо ти справді відновлюєш справедливість, то певні речі ти реалізовуєш не під конкретний день, а завжди. Це стосується соціальної справедливості загалом»,– підкреслив Петро Олещук. 

Немає коментарів:

Дописати коментар