-->

11.05.18

Борис Бірук: Держава має більше підтримувати ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

Днями на засіданні постійної комісії Рівненської обласної ради з питань соціальної політики й соціального захисту учасників АТО та членів їхніх сімей під головуванням укропівця Бориса Бірука підтримано звернення щодо відновлення прав на соціальний захист та оновлення нарахування пенсій для учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Зокрема, у зверненні йдеться: «Виходячи з того, що Рівненська область належить до тих регіонів України, що найбільше постраждали від Чорнобильської катастрофи, вимагаємо виконання Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» як єдиного гаранту соціального захисту в пенсійному, медичному та житловому забезпеченні чорнобильців».

«32 роки тому учасники ліквідації аварії на Чорнобильській атомній електростанції, ризикуючи здоров’ям і життям, рятували Україну, Європу і світ від жахливих наслідків катастрофи, яка визнана найбільшою техногенною катастрофою XX століття. На жаль, зараз держава перестала дбати про своїх героїв і більшість людей з інвалідністю та ліквідаторів отримують мізерні пенсії, яких недостатньо навіть для повноцінного харчування та лікування», – наголошує Борис Бірук.

Остаточне рішення щодо цього звернення депутати ухвалюватимуть на черговій сесії Рівненської обласної ради, яка відбудеться 18 травня.

Немає коментарів:

Дописати коментар