-->

02.06.18

У Рівненському діагностичному центрі запрацював потужний томограф

Сучасний 16-тизрізовий комп’ютерний томограф запустили в Рівненському обласному клінічному лікувально-діагностичному центрі імені Віктора Поліщука

Потужне обладнання дозволяє проводити дослідження з високою якістю зображення органів і систем людини. Новий томограф має удосконалене програмне забезпечення, контролює дозу опромінення, може діагностувати людей із вагою до 205 кг.

«Ми продовжуємо оновлювати медицину області. Переконаний, що придбаний томограф значно покращить діагностичні можливості центру. На це обладнання виділили понад 11 мільйонів гривень з обласного бюджету. Разом з тим, тут присутня і соціальна складова. Обстеження будуть безкоштовні для пільгових категорій, у тому числі учасників бойових дій, багатодітних та чорнобильців. З цією метою в обласному бюджеті передбачили кошти», - розповів голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

Решті пацієнтам доведеться платити лише за розхідні матеріали. Це буде дешевше, ніж у приватних закладах.

Обладнання встановлене у відділенні променевої діагностики, що на 2-му поверсі медзакладу. 

За словами завідувача відділення променевої діагностики Рівненського діагностичного центру Пилипа Семенюка, потужна апаратура розширить методики діагностики, такі як: дослідження судин голови та шиї, судин нижніх кінцівок, скринінгова діагностика судин в тому числі коронарних артерій. Томограф також сприятиме виявленню ранніх форм онкологічних захворювань. У перспективі – розширення діагностичних можливостей у напрямку обстежень товстого кишківника, бронхіального дерева та ін.

«У нас ще багато планів на цей рік. Хочемо оновити обладнання в хірургії, купити УЗД-апарати та інше. Важливо, що сьогодні ми вже багато робимо для сучасної діагностики людей. І це все завдяки координації дій обласної адміністрації, депутатів та управління охорони здоров’я», - наголосив головний лікар Рівненського обласного клінічного лікувально-діагностичного центру імені Віктора Поліщука Роман Шустик.

Немає коментарів:

Дописати коментар