-->

09.06.18

Розенко розповів чорнобильцям як добре про них піклуються

Павло Розенко обговорив з представниками громадських організацій чорнобильців питання соціального захисту постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи

8 червня відбулася зустріч Віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка з представниками громадських організацій чорнобильців, у ході якої сторони обговорили питання підвищення соціальних стандартів та посилення соціальних гарантій громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Зокрема, йшлося про питання пенсійного та медичного забезпечення постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС.

Павло Розенко нагадав, що у ході пенсійної реформи був підвищений розмір пенсій, зокрема для потерпілих від аварії на Чорнобильській АЕС людей з інвалідністю та ліквідаторів аварії – солдатів строкової служби. «У межах тих реформ, які ми проводимо, ми намагаємось постійно підвищувати соцстандарти і гарантії чорнобильцям. Зокрема, у ході пенсійної реформи були підвищені мінімальні розміри пенсій і з 1 жовтня 2017 року ми вирішили питання підвищення пенсійного забезпечення ліквідаторам – солдатам строкової служби. Для нас питання пенсійного забезпечення та соціального захисту постраждалих є нагальним викликом і як тільки буде з’являтися додатковий ресурс у державному бюджеті України, ми одразу будемо його спрямовувати в тому числі на підвищення соцстандартів чорнобильців», - сказав Павло Розенко.

https://www.kmu.gov.ua


Немає коментарів:

Дописати коментар