-->

19.06.18

Нардеп Арешонков розповів, чого вимагають мітингарі під радою

Прийняття єдиної державної програми щодо “чорнобильців” та “афганців” зменшить соціальну напругу в суспільстві.

Про це в кулуарах парламенту розповів народний депутат, член фракції БПП Володимир Арешонков, коментуючи вимоги протестувальників під стінами Верховної Ради.

“Вимоги у них стосуються питання покращення соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС. Вимоги наступні: збільшення в цілому фінансування на виконання соціальних програм “чорнобильців”.

За його словами, фінансування цих категорій громадян мітингарі вимагають збільшити вдвічі: з 1900 млн до 3 млрд 800 тис грн.

Другою вимогою мітингувальників є оновлення окремої програми медичного лікування “чорнобильців”, яка була передбачена у бюджетах минулих років, але зникла цьогоріч, повідомив нардеп.

Арешонков наголосив, що для вирішення цієї ситуації Рада має ухвалити ряд законопроектів, а уряд надати необхідні кошти для фінансування соцпрограм.

“Біда в тому, що немає єдиної державної програми на сьогодні — вона закінчила свою дії два роки назад, уряд поки що не приймає такої комплексної програми, де були б враховані всі категорії [“чорнобильців”], - пояснив нардеп.

Він додав, що в таку програму можна включити “афганців” та інші категорії громадян. На його переконання, такі заходи знімуть соціальну напругу.

Немає коментарів:

Дописати коментар