-->

13.07.18

З чим ідуть до голови обласної ради

11 липня голова обласної ради Ігор Вдовенко провів особистий прийом громадян, на якому керівник вислухав всі проблемні питання громадян. Йдеться на сайті установи.

Зокрема, до голови обласної ради звернувся відомий поет, письменник, літератор, журналіст, ліквідатор наслідків аварії на ЧАЕС Яків Ковалець. Ігор Вдовенко ознайомився з творами і публікаціями письменника, які протягом не одного десятиліття були напрацьовані автором.

У ході зустрічі йшла мова про підтримку обласною радою Чорнобильського руху на Чернігівщині і в Україні, надання відповідно до чинного законодавства та галузевих програм обласної ради допомоги ліквідаторам аварії на ЧАЕС, переселенцям із тридцятикілометрової зони, а також про підтримку організації пересувної виставки з газетних матеріалів і книг журналіста і літератора Якова Ковальця з історичних і сучасних чорнобильських фотографій, починаючи з 1986 року і до наших днів, та тему: «На вічних сторінках щоденних газет зостануться наші сліди».

Також було обговорено актуальні питання щодо вдосконалення викладання уроків історії в загальноосвітніх навчальних закладах, в тому числі і щодо покращання рівня військово-патріотичного виховання молоді. Так, Яків Ковалець відзначив подвижницьку патріотичну і видавничу діяльність журналіста і колишнього працівника виконавчого апарату обласної ради Володимира Лисенка, який редагував офіційний вісник обласної ради та підготував книги «З людьми і для людей», «В бій ішли молодими» та «На палаючому сході».

Під час розмови літератор відзначив, що працює над книгою про героя Радянського Союзу М.М. Попудренка «Останній вогонь на Купала», яку б він хотів видати, а також серед іншого прокоментував проблемні аспекти медичної реформи та земельних відносин.

У свою чергу, Ігор Вдовенко відмітив, що обласна рада завжди підтримуватиме літераторів і журналістів Чернігівщини та всі порушені ними питання обов'язково будуть вирішуватись в межах компетенції обласного представницького органу влади.

Немає коментарів:

Дописати коментар