-->

31.07.18

Про «касові розриви» у кабмінівських головах

Олександр Кочетков, політолог

Пішли затримки з пенсією. Біда, привід для занепокоєння? На думку нашого Кабміну, зрозуміло, ні. На тлі прогресуючого поліпшення всього, як свідчать звіти прем’єра, така дрібниця, як затримка пенсій для тих, для кого вона часом є єдиним засобом до існування, взагалі не повинна братися до уваги.

Вся справа, бачте, в «касових розривах у наповненні пенсійного фонду».

Тобто, замість того, щоби зізнатися суспільству, що уряд наробив дурниць у питаннях збору податків на Пенсійний фонд, а допомогу від держказначейства додумалися попросити тільки в свинячий голос, чиновники розказують нам про «касові розриви»… Розриви ці як би все пояснюють і виправдовують. Грошей не те щоби немає, а це розриви безперервності такі. Сингулярність, розумієте, в пенсійні справи космічним вітром принесло…

Питання: як ви думаєте, скільки касових розривів виникло при виплаті чиновникам і депутатам їхніх чималих відпускних? Так отож.

А все це тому що, попри гімн, герб і повалених ленінів, ми все ще живемо за часів Радянського Союзу. При радянській системі управління.

Тоді хитра компартія узурпувала право всім рулити, але ні за що не відповідати. Ні, на своїх закритих з’їздах вони між собою щось з’ясовували, але перед народом – ніколи.

І система влади за часи незалежності не змінилася. Тому жоден чиновник ніякої відповідальності за «касові розриви» не понесе – немає такої процедури. Ні! І не з’явиться, поки ми не запустимо повне перезаснування держави.

А в цей же самий час на тлі погіршення соціально-економічного становища в Маріуполі та на очах наших спецслужб, які нічого не помічають, недоімперія розгортає операцію з дестабілізації регіону.

Як ви вважаєте, хто переможе: російська спеціальна операція або українські «касові розриви»? Особливо, якщо по факту вони працюють на одну мету?

Немає коментарів:

Дописати коментар