-->

21.07.18

КС просять повернути пільги ветеранам війни

Конституційний Суд закликали ще раз заступитися за пільги для ветеранів війни та учасників бойових дій. Адже з 2015 року вони обмежені можливостями держбюджету та бажанням Уряду.

У поданні до КС група нардепів нагадує, що єдиний орган конституційної юрисдикції неодноразово звертався до проблеми соціального захисту певних категорій громадян, включаючи й військовослужбовців. Так, у рішенні від 20.03.2002 №5-рп/2002 КС вказав, що обмеження пільг, компенсацій і гарантій для військовослужбовців та працівників правоохоронних органів порушує гарантоване державою права на їх соціальний захист та членів їхніх сімей (рішення КС 20.03.2002 №5-рп/2002).

Натомість, наприкінці 2014 року парламент одним махом фактично позбавив усіх осіб, на яких поширюється дія закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», такого захисту. Адже їх надання поставлено у залежність від фінансових можливостей, а розмір усіх пільг визначатиме Кабінет Міністрів.

Нардепи вважають, що соціальний захист ветеранів війни не повинен залежати від їхніх доходів чи наявності фінансових ресурсів.

http://zib.com.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар