-->

07.07.18

У Сумській ОДА обіцяють додатково профінансувати диспансер для чорнобильців

У Сумській облдержадміністрації пообіцяли переглянути бюджет області на 2018 рік заради фінансової допомоги «Сумському обласному спеціалізованому диспансеру радіаційного захисту населення».

Зокрема, гроші планують спрямувати на медикаменти, поліпшення харчування та оновлення койко-місць.

У травні цього року з відповідним зверненням до місцевої влади звернулися народні депутати групи «Партія «Відродження» Віктор Остапчук та Артем Ільюк. Парламентарі попрохали місцеву владу виділити додаткове фінансування з обласного бюджету в розмірі 950 тис. грн для заміни вікон, ремонту даху над актовою залою «Сумського обласного диспансеру радіаційного захисту населення», а також збільшити кошти на придбання медикаментів і покращення харчування пацієнтів закладу.

Своєю чергою у Сумській обласній державній адміністрації повідомили, що у бюджеті на поточний рік вже закладені кошти на забезпечення диспансеру новим обладнанням.

«Під час формування обласного бюджету на 2018 рік затверджено спрямувати з бюджету розвитку на придбання медичного обладнання 300 тис. грн. Протягом року виділено додатково 975 тис. грн, а саме: на придбання інвентарю – 400 тис. грн, на продукти харчування – 50 тис. грн, на заміну вікон у будівлі закладу – 525 тис. грн», – йдеться у відповіді Сумської ОДА.

Також влада Сумщини пообіцяла під час коригування обласного бюджету на поточний рік розглянути питання виділення закладу додаткових коштів на медикаменти, харчування, м’який інвентар.

Нагадаємо, 21 травня у Сумах відбулася зустріч представників чорнобильських організацій Сумщини з головою Політради Партії «Відродження» Володимиром Пилипенком. Під час обговорення піднімалися питання захисту прав чорнобильців в українських судах та ухвалення законопроекту №6292, розробленого депутатською групою «Партія «Відродження».

Немає коментарів:

Дописати коментар