-->

26.08.18

Щодо фактичного розміру прожиткового мінімуму

На сайті Міністерства соціальної політики України на даний час відсутня інформація про фактичний прожитковий мінімум за липень місяц.

Зазвичай вона з'являлась на сайті у період з 16-х по 20-ті числа кожного місяця. Наразі - 26 серпня, але інформація відсутня. 

Можливо є технічні труднощі, а можливо наша влада вважає, що такі "дрібнички" люди і знати не повинні. Тим більше, що і скористатися нею все одно не зможуть, вона ж "застосовується для спостереження за динамікою рівня життя в Україні".

А при нашої владі рівень життя і його цифрове відображення йдуть у різні напрямки. Це як два громадянина летять у літаку в різні міста!


Міністерство соціальної політики України відповідно до статті 5 Закону України „Про прожитковий мінімум” повідомляє, що фактичний розмір прожиткового мінімуму у цінах червня 2018 року у розрахунку на місяць на одну особу становив 3 327 грн (з урахуванням суми обов’язкових платежів – 3 818 грн), для дітей віком до 6 років – 3 142 грн, для дітей віком від 6 до 18 років – 3 842 грн, для працездатних осіб – 3 455 грн (з урахуванням суми обов’язкових платежів – 4 293 грн), для осіб, які втратили працездатність, – 2 796 гривень.

Фактичний розмір прожиткового мінімуму застосовується для спостереження за динамікою рівня життя в Україні. 

Немає коментарів:

Дописати коментар