-->

21.09.18

Протокол засідання Комітету № 78 - 18.09.2018

Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи

18 вересня 2018 року Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чонобильської катастрофи провів засідання на порядку денного якого стояли питання які наразі дуже хвилюють чорнобильців - опрацювання проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо забезпечення справедливого пенсійного забезпечення всіх категорій осіб, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і внаслідок цього стали особами з інвалідністю (р.№8355, н.д. О.Шевченко та ін.). 

Під таким самим номером, тільки з позначкою 1, Комітету було надано на опрацювання проект про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо обчислення та перерахунку пенсії учасників ліквідації аварії на ЧАЕС н.д. Н.Королевська, Ю.Солод.

До вашої уваги витяг з Протоколу засідання та його аудіозапис

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. та старшого консультанта Гуцало І.В. про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо забезпечення справедливого пенсійного забезпечення всіх категорій осіб, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і внаслідок цього стали особами з інвалідністю (реєстр. № 8355від 15.05.2018), внесений народними депутатами Шевченком О.Л., Констанкевич І.М., Батенком Т.І., Шевченком В.Л., Дубініним О.І., Денисенком А.С., Купрієм В.М., Дідичем В.В. та проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо обчислення та перерахунку пенсії учасників ліквідації аварії на ЧАЕС (реєстр. № 8355-1 від 31.05.2018), внесений народними депутатами Королевською Н.Ю., Солодом Ю.В.

В обговоренні взяли участь: Дирів А.Б., Недава О.А., Колєсніков Д.В., Борисюк М.М., Рибак І.П., Королевська Н.Ю., Гуцало І.В.

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо забезпечення справедливого пенсійного забезпечення всіх категорій осіб, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і внаслідок цього стали особами з інвалідністю (реєстр. № 8355) за результатами розгляду прийняти за основу у першому читанні, а позитивні положення проекту Закону України про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо обчислення та перерахунку пенсії учасників ліквідації аварії на ЧАЕС (реєстр. № 8355-1) врахувати при доопрацюванні законопроекту (реєстр. № 8355) до другого читання.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити народного депутата України, голову підкомітету з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, соціального захисту постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи Москаленка Ярослава Миколайовича.

Рішення Комітету додається.

Рішення прийнято: за – 7

Відповідальні: голова підкомітету Москаленко Ярослав Миколайович
Гуцало Ірина Вікторівна

Немає коментарів:

Дописати коментар