-->

11.09.18

Проблеми чорнобильців обговорювали представники обласних структур влади та соціального захисту

7 вересня 2018 року в залі засідань департаменту соціального захисту населення Кіровоградської ОДА відбулося засідання робочої групи з моніторингу питань, що порушуються громадянами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, за участі представників обласної влади, соціальних та профільних структур, які опікуються даним питанням, а також представників обласних і регіональних громадських організацій, спілок і об’єднань із захисту прав громадян-чорнобильців.

Перед присутніми з питанням щодо пенсійного забезпечення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, виступила заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області Олена Романченко, яка повідомила, що станом на 1 вересня 2018 року на обліку в головному управлінні Пенсійного фонду в Кіровоградській області знаходиться 6,5 тисяч громадян, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, із яких 959 – це інваліди-чорнобильці. Середній розмір отримуваної пенсії складає 4177,91 грн (середній розмір пенсії по області на 01.09.2018 – 2269,24 грн).

У виступі було наголошено на порядку обчислення пенсій військовослужбовців строкової служби, які стали інвалідами внаслідок Чорнобильської катастрофи. Також було поінформовано про порядок погашення заборгованості з пенсійних виплат за рішеннями суду, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 року № 649, надано відповіді на запитання.

Серед іншого, під час роботи групи висвітлювалися та аналізувалися питання соціального захисту чорнобильців, надання їм медичної допомоги і забезпечення лікарськими та медичними засобами тощо.

Немає коментарів:

Дописати коментар