-->

02.10.18

На кордоні зони відчуження збудували енергонезалежний інфоцентр

На КПП "Дитятки" відкрився перший інформаційний центр "Чорнобиль. Територія змін" для покращення інфраструктури для відвідувачів. Приміщення інфоцентру було реконструйовано на кошти ПРООН таким чином, що воно повністю енергонезалежне.

Про це на прес-брифінгу розповів голова Державного агентства з управління зоною відчуження Віталій Петрук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це унікальна споруда, що була реконструйована ДАЗВ за підтримки ПРООН у рамках програми малих грантів та Глобального екологічного фонду. Агентство стикнулося з величезним інтересом громадян з точки зору відвідування зони відчуження. Цей попит перевершив наші очікування. Ми вирішили підвищити рівень обізнаності громадян про радіаційну безпеку у зоні відчуження. Ми сприяємо найбільш зручному для громадян процесові відвідання зони", - сказав Петрук.

За його словами, інфоцентр працюватиме як з громадянами, які проживають біля межі зони, так і тих, хто приїжджає з туристичною метою.

"Розповідатимемо про діяльність підприємств на території зони відчуження, а у майбутньому - про Чорнобильський радіаційно-біосферний заповідник", - зазначив Петрук. 

Він висловив припущення, що підвищення інформування мешканців, які мешкають навколо зони відчуження, може зацікавити їх працювати на підприємствах зони.

"Тут сконцентрована уся інформація, пов'язана із діяльністю у зоні відчуження, радіаційним станом, з необхідністю дотримання правил перебування на території", - розповів голова ДАЗВ.

Петрук відзначив, що будівля є автономною та повністю енергонезалежною: на даху розміщені сонячні панелі, що забезпечують виробництво електроенергії, обігрів та охолодження здійснюються завдяки тепловим насосам. Стіни, підлога та вікна утеплені теплоізоляційними матеріалами.Як повідомляв Укрінформ, для відвідувачів зони відчуження запрацював електронний квиток, який дозволить пришвидшити процес пропуску громадян на територію.

Немає коментарів:

Дописати коментар