-->

24.10.18

На засіданні комітету

Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення провів робочу зустріч, на якій обговорено проблемні питання обчислення та перерахунку пенсій, призначених відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», та виконання рішень судів

22 жовтня 2018 року у Комітеті соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення відбулася робоча зустріч з представниками центральних органів виконавчої влади, профспілок і інших громадських організацій, що захищають інтереси ветеранів, пенсіонерів силових структур.

В ході зустрічі були обговорені найбільш проблемні питання щодо обчислення та перерахунку пенсій, призначених відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», та виконання рішень судів.

Відкриваючи засідання, перший заступник голови Комітету Сергій Каплін зазначив: 

«Головним питанням для нас - повернути пріоритетність зарплат і пенсій. Пенсія повинна бути така, щоб людина могла жити, а не існувати».

Представники профспілок військовослужбовців – ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО та поліцейських, а також інших громадських організацій та об’єднань, які опікуються питаннями соціального та пенсійного забезпечення колишніх військовослужбовців, пенсіонерів МВС України, наполягали на забезпеченні державою виконання рішень судів щодо перерахунку пенсій військовослужбовцям, поліцейським в повному обсязі.

Представниками цих організацій були окреслені і інші вимоги до органів влади, зокрема щодо:

приведення норм статті 63 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» до попередньої редакції, яка не передбачала перерахунки пенсій за цим Законом на умовах, у порядку та розмірах, передбачених Кабінетом Міністрів України;

приведення постанови Кабінету Міністрів України від 21.02.2018 року № 103 «Про перерахунок пенсій особам, які звільнені з військової служби, та деяким іншим категоріям осіб» до вимог чинного законодавства та виплати пенсій не поетапно, а повністю;

скасування постанови Уряду від 22.08.2018 року № 649 «Питання погашення заборгованості з пенсійних виплат за рішеннями суду», яка передбачає черговість виплат за судовими рішеннями, тощо.

В обговорені спірних питань також взяли участь представники Міністерства соціальної політики України, Пенсійного фонду України та Міністерства юстиції України.

Підсумовуючи зустріч, очільник Комітету Сергій Каплін зазначив: «Ми повинні об’єднати зусилля з громадськими організаціями і зробити все, що від нас залежить, щоб люди отримали свої зароблені пенсії».

Немає коментарів:

Дописати коментар