-->

13.12.18

Члени Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення відвідали м. Славутич

10 грудня напередодні Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС члени Комітету відвідали м. Славутич.

Місто Славутич - це «місто чорнобильців», яке закладене у 1986 році після Чорнобильської катастрофи для переселення працівників ЧАЕС та жителів зони відчуження.

Народні депутати побували у Краєзнавчому музеї міста Славутича і на Чорнобильської АЕС, вшанували пам’ять героїв, які втратили життя під час ліквідації аварії на Чорнобильській атомній електростанції.Також проведено робочу нараду народних депутатів - членів Комітету з представниками місцевої влади, Міністерства соціальної політики, Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та громадських організацій.

Під час наради порушено ряд проблемних питань, які стосуються соціального захисту осіб, постраждалих від Чорнобильської катастрофи, зокрема:
  • невиконання Урядом рішення Конституційного суду щодо відновлення пільг чорнобильцям;
  • недостатнє фінансове забезпечення соціального захисту осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;
  • катастрофічна нестача коштів місцевого бюджету на пасажирські перевезення пільговиків.
Також порушено питання лікування онкохворих. Тільки у м. Славутич проживає майже 600 осіб онкохворих, а у місцевій лікарні немає профільного лікаря.



За результатами обговорення, Перший заступник голови Комітету Сергій Каплін запевнив, що проблемні питання будуть взяті на контроль у Комітеті та буде вжито всіх можливих заходів реагування для їх вирішення по суті.

http://rada.gov.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар