-->

06.12.18

Рада підтримала збільшення видатків у цьогорічному бюджеті

Урядовий закон передбачає перерозподіл низки витрат

Закон передбачає перерозподіл державних коштів на пенсії, чорнобильські виплати та на станцію «Академік Вернадський».

Парламент ухвалив закон №9369 про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік», який внесли на розгляд Ради вчора.

«За» проголосували 242 народних обранці. Згідно з пояснювальною запискою, урядовий закон передбачає перерозподіл низки витрат.

«Закон передбачає перерозподіл державних коштів на пенсії, чорнобильські виплати та на станцію “Академік Вернадський», - повідомила міністр фінансів Оксана Маркарова перед голосуванням.

Зокрема додаткові кошти на виплату пенсій передбачені у розмірі 10,7 млрд грн (за загальним і спеціальним фондом).

Виплату доплат за роботу у зоні відчуження, забезпечення своєчасної виплати щорічної та додаткової відпусток за бюджетною програмою «Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» - 227,4 млн грн», - ідеться в пояснювальній записці до документі.

Також збільшуються видатки на продовження модернізації антарктичної станції «Академік Вернадський» на 27,6 млн грн.

Окрім цього, у зв'язку із запровадження воєнного стану змінами до держбюджету Кабмін пропонує перерозподілити кошти на збільшення фінансування оплати праці для Збройних Сил - на 300 млн грн, для співробітників прокуратури - на 100 млн грн, для співробітників Служби безпеки - на 65 млн грн.

Також у прикінцевих положеннях закону передбачено норму щодо збереження на рахунках відповідних місцевих бюджетів залишків коштів на кінець 2018 року за субвенцією з держбюджету місцевим на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій та субвенцією з держбюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров'я у сільській місцевості.

Водночас закон скорочує видатки на соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям на 7,2 млрд грн, видатки на програми реформи державної служби на 1,2 млрд грн, програми з підтримки тваринництва — на 979 млн грн та фінансову допомогу фермерських господарств на 850 млн грн.

https://glavcom.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар