-->

16.01.19

Уряд визначив розмір компенсації за санаторне лікування чорнобильців

Кабінет міністрів України ухвалив постанову, якою визначено розмір компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам і закладам оздоровлення та відпочинку у 2019 році. Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики, передає УНН.

"Для забезпечення прав громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на санаторно-курортне лікування 16 січня 2019 року Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України "Про встановлення розміру грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам і закладам оздоровлення та відпочинку у 2019 році. Зазначеною постановою передбачено грошову допомогу для компенсації вартості путівок через безготівкове перерахування коштів санаторно-курортним закладам, закладам оздоровлення та відпочинку у 2019 році", - зазначили в Міністерстві.

При цьому, у Міністерстві уточнили, що прийняття цього нормативного акту забезпечило виконання Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи". Також постанова надає можливість громадянам самостійно вибирати заклади для санаторно-курортного лікування.

Нагадаємо, у державному бюджеті на 2018 рік було закладено 167,5 млн грн для оздоровлення ветеранів війни та осіб з інвалідністю у чотирьох санаторіях, які належить до сфери управління Міністерства соціальної політики.

Джерело: УНН

Немає коментарів:

Дописати коментар